IN MEMORIAM

NEBOJŠA VUJISIĆ
NEBOJŠA VUJISIĆ

NEBOJŠA VUJISIĆ – In memoriam

Predsjednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore, čovjek koji je ostavio dubok trag kao sudija i bio jedan od najcjenjenijih evropskih delegata, Nebojša Vujisić iznenada je preminuo u Austriji, u 51. godini.
Nebojša je rođen 1. maja 1969. i godinama je bio dio najboljeg crnogorskog sudijskog para, sa svojim kumom Predragom Pavićevićem. Dijelio je pravdu u svim najtežim mečevima u domaćem rukometu, kao i u evropskim kupovima. Karijeru arbitra je završio 2010. godine i odmah postao delegat Evropske rukometne federacije (EHF).
Kao delegat, posmatrač i supervizor je u prethodnih devet sezona bio akter više od 100 reprezentativnih i klupskih mečeva. Duel Sjeverne Makedonije i Grčke odigran 16. juna u Skoplju u kvalifikacijama za Evropsko prventsvo naredne godine, bio mu je posljednji u ulozi delegate, a veliki broj nominacija na svim velikim takmičenjima, kako klubskim tako i reprezentativnim pokazatelj je koliko je naš Vuja bio cijenjen u EHF-u.
Na domaćoj sceni je za vrijeme njegovog mandata kao predsjednika UO ZRSCG Crna Gora dobila 4 međunarodna para.

SLOBODAN MEDENI RADULOVIĆ
SLOBODAN MEDENI RADULOVIĆ

SLOBODAN MEDENI RADULOVIĆ – In memoriam

Dugogodišnji rukometni sudija i međunarodni kontrolor. Medeni, kako su još od gimnazijskih dana zvali prijatelji, rodbina i kolege, igračku karijeru je počeo u ORK Titogradu 1969. godine, a igrao je još i za RK Morača. Nakon  igračke karijere 1974. godine je započeo dugogodišnju uspješnu sudijsku karijeru. U paru sa Mihailom-Mišom Lakićem je sudio od 1974. do 1981. godine, sa Ljubom Pešićem i Makedoncem Šćepanovićem u periodu između 1981. i 1985, dok je u posljednjoj deceniji sudijske karijere, od 1985. do 1995. godine, dijelio pravdu u paru sa Rankom Jankovićem, kada su važili za ponajbolje sudije bivše Jugoslavije.  Radulović je sudio u svim ligama, uključujući prve lige, u SFR Jugoslaviji i SR Jugoslaviji. Kontrolor je postao 1996. godine, a međunarodni delegat 2006. Bio je delegat na Evropskom prvenstvu za kadete, koje je 2010. godine održano u Podgorici i Nikšiću. Radulović je bio i predsjednik Zajednice rukometnih sudija Crne Gore od 1994. do 1998. godine, nakon čega je ostao član Upravnog odbora ovog najvišeg organa sudijske organizacije. Bio je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore. Preminuo je 3. septembra 2013. godine u 67. godini života.

RAJO DABA AGOVIĆ
RAJO DABA AGOVIĆ

RAJO DABA AGOVIĆ – In memoriam

Dugogodišnji rukometni sudija i kontrolor.  Igračku karijeru je proveo u Jedinstvu iz Bijelog Polja , za koje je igrao gotovo 12 godina i odigrao preko 300 utakmica u tadašnjem drugoligaškom takmičenju Jugoslavije. Nakon igračke karijere  započeo je dugogodišnju uspješnu sudijsku karijeru. Za vrijeme sudijske karijere sudio je u paru sa Nikolom Rakonjcem, Dragomirom Popovićem, Mikicom Kruščićem i Čedomirom Vešovićem. Agović je bio savezni sudija uglavnom na drugoligaškim terenima bivše Jugoslavije i Crne Gore. Zajedno sa Čedomirom Vešovićem 1992. godine dolazi na listu sudija 1. Savezne lige (B grupa sudija).  Kada je završio sudijsku karijeru Agović se posvetio ulozi kontrolora. Funkciju kontrolora Agović je  obavljao na drugoligaškim terenima Jugoslavije i kasnije Crne Gore.
Preminuo je iznenada  u 57 . godini života u Bijelom Polju.

Ovaj sajt koristi kolačiće zarad boljeg iskustva korištenja. Prihvati